REcepty
Hlavné jedlá
Steakový sendvič s Chimichurri, figami a roztopeným cheddarom
- Čas prípravy
20
Min
- Čas varenia
20
Min
- Počet porcií
2
- Náročnosť
Stredná

Videonávod
Postup
1. Príprava steaku
- Na panvici si rozpálime olivový olej a steaky prudko opečieme z oboch strán.
- Pridáme maslo, strúčiky cesnaku a bylinky.
- Keď sa maslo rozpustí a začne karamelizovať, pravidelne ním steaky polievame. Tento krok zabezpečí krásnu krustu na povrchu a dodá mäsu lahodnú chuť.
- Steaky odložíme bokom a necháme ich odležať.

2. Príprava Chimichurri omáčky
- Nakrájame si na drobno čerstvé bylinky a papriku na malé kocky.
- Šalotku očistíme a nakrájame na jemno. Ak nemáme šalotku, môžeme použiť cibuľu, jarnú cibuľku alebo pažítku.
- Cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Čím drobnejšie cesnak nakrájame, tým menej bude výrazný.
- Na záver pridáme šťavu z limety a omáčku dochutíme jablčným octom (alternatívne iným druhom octu), olivovým olejom a čiernym korením.
- Všetky suroviny dôkladne premiešame a chimichurri omáčka je hotová.

3. Dokončenie sendviča
- Bagetu pozdĺžne rozrežeme a opečieme na panvici do zlatista a následne ju zapečieme so syrom.
- Figy a odležaný steak nakrájame na tenké plátky.
- Na opečenú bagetu natrieme Chimichurri omáčku. Pridáme nakrájaný steak, figy a všetko spolu spojíme.
- Dobrú chuť.
Vedeli ste že?
Figy sú jedným z najstarších pestovaných plodov na svete? Ich história siaha až do čias starovekého Egypta a Ríma, kde boli považované za symbol hojnosti a nesmrteľnosti. Okrem toho sú prirodzene sladké, plné vlákniny a bohaté na antioxidanty, čo z nich robí nielen chutnú, ale aj výživnú ingredienciu do jedál.
Podobné recepty
INGREDIENCIE
Ingrediencie na steak:
300 g hovädzia sviečkovica
½ hrnčeka olivového oleja
50 g masla
strúčik cesnaku
3 plátky cheddaru
3 figy
rozmarín
Ingrediencie na Chimichurri:
30 g čerstvá bazalka
25 g čerstvé oregano
50 g petržlenová vňať
1 červená paprika
½ šalotky
1 limeta
3 PL jablčného octu
150 ml olivového oleja
čierne korenie
bageta
Obľúbené recepty
No items found.